• DOOR Training & Consulting Oy

  • finland@doornordic.com ✆ 040 753 7788

Mika Nurmesniemi

0400 855 844

Päävalmentaja, Lead Executive Coach. Suomen DOORin perustajakumppani.

Minulla on yli 20 vuoden kansainvälinen kokemus johtavista kansainvälisistä kehittämisorganisaatioista. Olen saavuttanut mm. valmennusolympialaisten kaksoisvoiton Persona Globalissa.

Urani aikana olen valmentanut yli 100.000 yritysjohtajaa ja myyjää. Olen fasilitoinut 100+ strategiaa. Minulla on kokemusta sekä kansainvälisistä suuryrityksistä, kuten IBM ja General Motors, että kotimaisista toimijoista erityisesti teknologian, kaupan ja ICT:n aloilta.

Mottoni on ”jokaisena päivänä on aloitettava tyhjältä pöydältä ja ansaittava menestys uudestaan”.

LinkedIn

Hele Lonka

040 753 77 88

Olen DOORin Suomen CEO. Olen käytännönläheinen, positiivisesti ajatteleva ja innostuva, mutta myös strukturoiva ja analyyttinen. Hyvät suunnitelmat ja aikataulut ovat minulle tärkeitä.

Niin organisaatioiden kuin yksilöiden onnistuminen inspiroi minua. Innostavinta, mitä voi saada aikaan, on onnistua auttamaan asiakasta siinä. Se on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Ongelman tunnistaminen ja ratkaisun haku vaatii yhteistyötä, nöyrää asennetta ja sitoutumista, myös avointa mieltä, rohkeutta ja mielikuvitusta. Priorisointi, yksinkertaistus, ja mitattavat tavoitteet ovat tärkeitä.

Olen sertifioitunut Aloitteellisen Vastuunoton valmennusten vetäjä ja se on pääasiallinen fokukseni. Muita erikoistumisalueitani ovat tekniikan ammattilaisille ja asiantuntijoille suunnattu myyntivalmennus, DISC vuorovaikutusprofiilit ja Work of Leaders johtotiimin analyysi. Olen kiinnostunut myös konsultointitoimeksiannoista ja myyjien rekrytoinnista.

Peruskoulutukseltani olen Lappeenrannasta valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööri.

 

LinkedIn

Björn ``Nalle`` Backman

050 363 6630

Erikoisalueeni on strategiaprosessit ja suorituskyvyn parantaminen, ylipäänsä johtaminen ja laatuasiat. Toimin edelleen myös Laatukeskuksessa. DOORin Suomessa uusi, supertehokas ja kansainvälinen tuottavuusohjelma Roadblocks & Workarounds on erityisesti minun sydäntäni lähellä.

LinkedIn

Tuukka Heinonen

044 3454855

Tiesittekö, että tutkimusten mukaan hyvä asiakaskokemus voi nelinkertaistaa asiakkaan elinkaariarvon? Minä tiedän sen käytännön kautta. Asiakaskokemuksen johtaminen ja kehittäminen on minun intohimoni ja harrastukseni. Kokemukseni on vahva myös b2b-myynnissä, koska olen kuulunut pitkään TeliaSoneran avainhenkilöihin yritysmyynnissä.

Mitä parempi suunnitelma, sen tärkeämpää on sen jalkautus – siksi olen sertifioitunut myös Tuloksellisen Vastuunoton -ohjelmaan ja tuottavuusohjelmaamme.

LinkedIn

Jukka Maijala

040 507 9563

Myynti, asiakkuuksien johtaminen, asiakaskokemuksen johtaminen ja vastuunoton kulttuurin rakentaminen yrityksen avaintulosten saavuttamiseksi, ja ylipäänsä asiakaskeskeinen kulttuuri saavat minut innostumaan. Tiedätkö kuinka niitä pystyy virittämään parempaan kuntoon? Minä tiedän kuinka ja haluan auttaa sinua parantamaan organisaationne suorituskykyä. 

Koulutustaustaltani olen KTM ja Datanomi, ja olen sertifioitunut Työvalmentaja. B2B-työkokemukseni sisältää pitkän uran kansainvälisessä ympäristössä Tiedon avainasiakkuuksissa myynnin ja asiakkuuksienhallinnan parissa telecom-toimialalla kehittäen samalla niihin liittyviä prosesseja ja valmentaen myyjiä sekä asiakkuusjohtamisen parissa julkishallinnon toimialalla. B2C-asiakaspalvelujohtamis- ja HR-kokemusta minulla on vähittäiskaupan suuryksiköstä S-ryhmässä.

 Työkokemukseni sekä joukkueurheilutaustani innoittamana uskon osallistavan kehittämisen voimaan pysyvän suorituskyvyn parantamisessa, tietenkin selkeä maali mielessä. Olen yksi Tuloksellinen Vastuunotto- (Accountability) ja Tuottavuusohjelmaan (Roadblocks & Workarounds) sertifioituneista valmentajistamme.

LinkedIn

Vahvuutemme on tiimimme ja tarjontamme monipuolisuus. Esimerkiksi asiakkaidemme myynnin kehittämisen osalta kykenemme tarkastelemaan tilannetta laajasti: huolellisessa lähtötilanteen kartoituksessa löydämme jo paljon tarttumakohtia ja teemme usein myös asiakkaidemme asiakkaita koskevan odotustutkimuksen. Lisäksi analysoimme todelliset kilpailuedut, eri elementtien kypsyysasteet ja resurssit. Myyntijoukkueen, myyntiprosessin ja menetelmien tilanne saadaan nopeasti selville kehittämistarpeineen. Asiakkaamme asiakkaat pidetään myös kehittämisen keskiössä ja tarjoamme myös myynnin ja asiakassuhteen laajempaan kehittämiseen markkinoinnin ja viestinnän strategiat ja työkalut. Luomme kokonaisvaltaisen yritys- ja/ tai myyntistrategian. Lisäksi uniikki tuotesalkkumme tarjoaa tuloksellisen vastuunoton, asiakokemuksen johtamisen, tuottavuuden ja HR:n ohjelmia asiakkaidemme tarpeisiin ja tilanteisiin räätälöitynä.

Kuinka voimme auttaa? Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen, jossa muodostamme yhteisen ymmärryksen tilanteestanne ja ratkaisuvaihtoehdoista.  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)doornordic.com.

Kokemus

Yritysvalmentajillamme on keskimäärin yli 20 vuotta kokemusta hyvin vastuunalaisista tehtävistä liike-elämässä. Sen lisäksi olemme sertifioituneet edustamiemme osa-alueiden valmennukseen ja teemme tehokkaasti tiimityötä asiakkaamme parhaaksi.