• DOOR Training & Consulting Oy

  • finland@doornordic.com ✆ 040 753 7788

Kalaparvi vai varpusparvi – miten digiajan johtaja onnistuu?

985 330 DOOR

Digiajassa toimitaan verkostoituneessa maailmassa. Työtä tehdään eri toimipisteissä, joustavasti etätyönä tai asiakkaan/toimittajan tiloissa. Tarvitaan erikoistunutta osaamista ja tietoa, jonka työn tekijä hallitsee johtajaa paremmin. Millainen johtamismenetelmä saa organisaation onnistumaan? 

Maailmalla menestynyt suomalaisjohtaja Mårten Mickos on perustanut kasvuyrittäjille johtamisblogin, jossa hän käsittelee digiajan johtamista.

School of Herring – Silakoiden uimakoulu – blogissaan hän haastaa perinteisen johtamisopin: johtajan tehtävä ei ole tuottaa seuraajia vaan lisää johtajia”

Johtamisen hän määrittelee siten, että jokainen yksilö ottaa omaa osuuttaan enemmän vastuuta”. 

Helsingin Sanomissa julkaistu suomenkielinen artikkeli sisältää 7 sääntöä johtajille.

Täsmävalmennus johtamiseen digiajassa

Aloitteellinen Vastuunotto®  on moninkertaisesti palkittu maailman huippufirmojen käyttämä ketterä menetelmä, joka on täsmäratkaisu juuri tämän päivän johtamishaasteisiin. Se on nopea ja ketterä, 70-20-10 periaatetta tukeva.

Menetelmä sopii niin johtoryhmille kuin tiimeille toimialasta riippumatta. Tyypillisesti asiakkaamme haluavat parantaa tuloksia: Myynti, asiakaskokemus, henkilöstökokemus, työhyvinvointi, läpimenoaika, laatu, nollatoleranssi työturvallisuudessa… – tai tietyn tärkeän muutoksen/projektin läpivienti.

Arvioi organisaatiosi toimintakulttuurin suorituskyky tästä linkistä16 tutkitusti parhaan käytännön tason arviointi vie aikaa n. 5 minuuttia. Tulos kertoo suorituskyvyn parantamisen potentiaalin.

Ota yhteyttä valmentajiimme 

email:    finland@doornordic.com 

Puhelimitse:

  • 040 753 77 88  Hele Lonka
  • 0400 855 844   Mika Nurmesniemi
  • 040 507 9563   Jukka Maijala
  • 050 363 6630   Björn ”Nalle” Backman

”Herättää ajatuksia ja oivalluksia”, ”Konkreettinen”, ”Korostaa omaa vastuuta”, ”Hyvä ja rento tunnelma”

Nämä ovat osallistujien yleisiä palautteita tuoreista työpajoista. Asioiden miettiminen yhdessä ja palautteen saaminen mainitaan myös usein. Suosittelen kollegoille 5.1/6 ja 5.4/6 tuoreimmissa toimituksissa.

Accountability® on kansainvälisesti palkittu organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmä ja prosessi.

Accountability® – Aloitteellinen Vastuunotto, on maailman huippufirmojen käyttämä testattu, tuotteistettu, toistettava ja tulokset tuottava menetelmä, jolla varmistetaan tavoitteiden saavuttaminen. Se on positiivinen keino ratkaista kommunikointi ja osallistaminen, siten, että kaikki ymmärtävät tavoitteet ja ottavat omakohtaisesti vastuun.

Kaksi_yhden_paivan_tyopajaaTutkittu, testattu ja tuotteistettu menetelmä on yksinkertainen ja nopea. 

Yksi tehokas yhden päivän työpaja organisaation tai tiimin johdolle ja avainhenkilöille riittää käynnistämään muutoksen – toinen varmistaa sen jatkumisen.

Kuva: New York Times Leadership bestseller kirjat, joissa kerrotaan menetelmästä, sen taustasta ja kokemuksista.

Lisätietoa DOORista ja Accountabilitystä

Accountability – Aloitteellinen Vastuunotto on tuhansien alansa johtavien toimijoiden valitsema ratkaisu kestävään suorituskyvyn parantamiseen positiivisella tavalla. Menetelmä on yksinkertainen ja helppo omaksua. Se on tutkittu, tuotteistettu, skaalautuva, toistettava ja tuloksia tuottava.

High performance- yritykset, mm. maailman 13 suurinta lääkeyhtiötä ja yli puolet Fortune 50 listan suurimmista yrityksistä käyttävät Partners In Leadershipin, maailman johtavan Accountablity-toimijan menetelmää. Menetelmä soveltuu jatkuvaan suorituskyvyn parantamiseen kaikille organisaatioille, koosta ja toimialasta riippumatta.

DOOR on Partners In Leadershipin menestysohjelman kansainvälinen edustaja yksinoikeudella. Toimitamme sitä kymmenillä kielillä maailmanlaajuisesti. Viime vuonna toimme menetelmän Suomeen.

Moninkertaisesti palkittu menetelmä Accountabilityyn, Aloitteelliseen Vastuunottoon, toimii ainutlaatuisen tehokkaasti organisaation toimialasta ja koosta riippumatta. Taustalla on 20 vuoden kehitystyö, miljoonia osallistujia ja yli 40.000 henkilön tutkimus. 

Kiitos!

DOOR -tiimi

 2016 2015 Awards Winner2016 2015 Awards e learning

Leave a Reply